maandag, 29 februari 2016 12:05

Concrete tips bij bedrijfsovername

Geschreven door 

Het is een grote stap wanneer u een bedrijf gaat overnemen of wanneer uw bedrijf wordt overgenomen. Een goede voorbereiding en een zorgvuldig onderzoek zijn essentieel. Om u daarbij te helpen, geeft Etemadi Advocatuur u wat concrete tips.

Tip 1: Win altijd eerst advies in bij een deskundige advocaat

Bij Etemadi Advocatuur kunt u altijd terecht voor een vrijblijvend gesprek. In dat gesprek worden uw ideeën en plannen besproken en geanalyseerd. Vervolgens wordt het vervolgtraject in samenspraak met u opgepakt.

Tip 2: Laat een goede en zorgvuldige waardering van het bedrijf opmaken

De waardering zal het uitgangspunt zijn voor de verdere onderhandelingen. De waarde van het bedrijf heeft effect op de andere nog overeen te komen voorwaarden van de overname.

Tip 3: Onderhandel niet zelf

Wanneer u een bedrijf gaat kopen of verkopen is het aan te raden niet zelf te onderhandelen. Onderhandelen is een vak apart en het is dan ook het verstandigst dit door een expert te laten doen. Etemadi Advocatuur heeft ruime ervaring met het voeren van verschillende onderhandelingen.

Tip 4: De voorwaarden zwart op wit en waterdicht vast laten leggen

Het is raadzaam om de contractuele afhandeling door een ervaren advocaat te laten doen. Etemadi Advocatuur kan de volledige contractuele afhandeling voor u regelen.

Andere tips zijn:

  • Maak een geheimhoudingsovereenkomst;
  • Zorg voor een voorbehoud in de LOI (Letter Of Intent/Intentieovereenkomst) en maak van de LOI geen koopovereenkomst;
  • Doe een due diligence en stel de koopprijs vast;
  • Pas op met vrijwaringen.

Mocht u vragen hebben, neem dan voor een vrijblijvend gesprek contact op met het Advocatenkantoor Etemadi via telefoon: +31 (0)20 820 44 67 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees 1510 keer Laatst aangepast op maandag, 29 februari 2016 13:08

Het laatste nieuws