dinsdag, 30 juni 2015 12:14

Vanaf 1 juli 2015 gaat het ontslagrecht op de schop

Vanaf 1 juli 2015 gaat het ontslagrecht op de schop. Er worden wijzigingen aangebracht in de ontslagroute en in de ontslagvergoeding.

De werkgevers hebben niet meer de vrije keuze in de ontslagroute. Wanneer er sprake is van ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen of vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid van de werknemer, dan moet de werkgever naar het UWV voor een ontslagvergunning.
Wanneer er sprake is van ontslag vanwege een persoonlijke reden, zoals slecht functioneren van de werknemer, dan gaat de ontslagprocedure via de kantonrechter.

Voorts maakt de ontslagvergoeding vanaf 1 juli 2015 plaats voor de transitievergoeding. De transitievergoeding is lager dan de huidige kantonrechtersformule. Alle werknemers krijgen op deze manier een uniforme vergoeding, ongeacht de ontslagroute en het soort contract.
Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met het Advocatenkantoor Etemadi via telefoon: +31 (0)20 820 44 67 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees 2141 keer

Het laatste nieuws