maandag, 16 februari 2015 01:00

Wijzigingen in het arbeidsrecht (Wet werk en zekerheid)

Met de Wet werk en zekerheid (Wwz) is onder andere de positie van werknemers met een tijdelijk contract (flexwerkers) versterkt. Zo moet het verschil tussen hun positie en die van werknemers met een vast contract kleiner worden. De meeste maatregelen voor flexwerkers gelden al vanaf 1 januari 2015. De andere maatregelen zullen op
1 juli 2015 ingaan.

Proeftijd in de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

De werkgever mag sinds 1 januari 2015:

  • in een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 6 maanden of korter geen proeftijd meer opnemen;
  • in een tijdelijke arbeidsovereenkomst met een looptijd van meer dan 6 maanden maar minder dan 2 jaar een proeftijd van maximaal 1 maand opnemen;
  • in een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 2 jaar of langer een langere proeftijd maar met een maximale duur van 2 maanden opnemen.

Bij verlenging van een tijdelijk contract mag geen nieuwe proeftijd worden opgenomen. Daarop is echter wel één uitzondering. Er mag wel een nieuwe proeftijd in het contract worden opgenomen als van de werknemer andere vaardigheden of verantwoordelijkheden worden gevraagd.

Voor al uw vragen op het gebied van arbeidsrecht en ontslagrecht bent u zowel als werkgever, werknemer of als statutair directeur bij Etemadi Advocatuur aan het juiste adres.
Neem daarom gerust contact op met Etemadi Advocatuur via telefoon: +31 (0)20 820 44 67 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees 2513 keer

Het laatste nieuws